Louis Raphael I Sako, patriarch van de Chaldeeërs, is genomineerd voor de ‘Nobelprijs voor de vrede’ 2018.

Voor Mar Louis Sako is het ontvangen van een prijs niet belangrijk, maar eerder de symbolische waarde van het gebaar, omdat het helpt de focus op het Iraakse volk levend te houden, alsook op de christelijke gemeenschap, die nog steeds het slachtoffer is van aanvallen.

In Irak en de rest van de wereld steunen religieuze leiders, intellectuelen en maatschappelijke organisaties het initiatief, om het werk van de Chaldeeuwse Patriarch te erkennen voor vreedzame samenleving en verzoening, eerst als bisschop en vandaag als patriarch.

Dit is een essentiële taak in een land dat nog steeds wordt gekenmerkt door geweld, interne conflicten en sektarische afdelingen.

De nominatie wordt ondersteund door een aantal mensen, in Irak en de rest van de wereld, waaronder christenen en moslims die zijn werk voor een vreedzame samenleving loven.

De Chaldeeuwse gemeenschap in België en over heel de wereld is zeer trots op haar hardwerkende Kerkvader.

AsiaNews