Paus Fransiscus benoemt Patriarch Louis Raphael Sako tot kardinaal

Paus Franciscus zal op 29 juni 2018 veertien nieuwe kardinalen creëeren, waaronder onze Chaldeeuwse patriarch Louis Raphael Raphael Sako.

Voor onze patriarch Louis Raphael Sako is dit een geschenk van de Paus aan de gehele Chaldeeuwse Kerk en een grote steun aan de christelijke minderheden in Irak, die vaak geconfronteerd zijn geweest met vervolgingen door terroristische groeperingen.

De kerkvader van de Chaldeeërs was geboren in Zakho (Noord-Irak) op 4 juli 1948. Hij studeerde in Mosul en werd tot priester gewijd in 1974. In 2003 werd hij tot aartsbisschop van Kirkuk gewijd. Hij was begin 2013 gekozen als nieuwe patriarch van de Chaldeeuwse Kerk.

Na de nominatie voor de Nobelprijs voor Vrede 2018 is dit een tweede bevestiging voor zijn goede inzet voor het streven naar een vreedzame samenleving in Irak.