Beste bezoeker,

Welkom op onze website, een initiatief van Chaldeeërs uit België met als doel informatie te verlenen over de Chaldeeuwse gemeenschap, een christelijke bevolkingsgroep afkomstig uit het Midden-Oosten.

Onze doelgroep zijn mensen die een antwoord wensen te kennen op de vraag: ‘Wie zijn de Chaldeeërs?’

Om reeds een korte en zeer bondige samenvatting te verkrijgen over Chaldeeërs klikt u op ‘introductie’.

De website is opgedeeld in volgende rubrieken:

Nieuws: hier zal u nieuwsartikels kunnen lezen die Chaldeeërs over heel de wereld aanbelangen.

Geschiedenis: hier zal u informatie kunnen verkrijgen over de geschiedenis van Chaldeeërs en andere christelijke bevolkingsgroepen uit het Midden-Oosten.

Om het lezen vlot te laten verlopen en u op een zo kort mogelijke tijd goed te kunnen informeren trachten we de teksten zo beknopt mogelijk te houden, doch met een relevante inhoud die een correct beeld weergeeft van het desbetreffend onderwerp.

Cultuur: deze pagina informeert over de cultuur, tradities en gewoontes van Chaldeeërs. Hier wordt ook bericht over culturele evenementen die een bijdrage leveren aan de diverse samenleving in België.

Religie: bij Chaldeeërs staat religie centraal en dus willen we met deze website hier inhoudelijk een bijdrage aan leveren. In deze rubriek kan u informatie verkrijgen over de Kerk van het Oosten der Chaldeeërs en andere verwante kerken uit het Midden-Oosten.